Latest Movie :
Son Eklenenler

Jodaeiye Nader az Simin (A Separation) (Bir Ayrılık) 2011

İran yapımı, Asghar Farhadi'nin yazıp yönettiği film Berlin Film Festivali'nde "En iyi film", "En iyi erkek oyuncu" ve "En iyi kadın oyuncu" ödüllerini almış. 


Film ayrılma aşamasına gelmiş bir çifti anlatıyor. Simin kızının yurt dışında eğitim görmesini istemektedir ve bunun için yurt dışında yaşamaya karar verir ama eşi Nader bu işe karşı çıkar. Çünkü Nader'in bakması gereken Alzheimer hastası bir babası vardır. Bunun üzerine Simin evi terk eder. Simin'in evi terk etmesinden dolayı Nader babasına bakması için bir kadın tutar.


Kadının bir gün Nader'in babasını yatağa bağlayıp evden ayrılması ve evde saklı bulunan paranın kaybolması sonucu Nader öfkelenir ve kadını işine son verir ve atar. Kadının çocuğunu düşürmesi sonucu Nader'e dava açılır ve olaylar başlar...
Başından sonuna kadar her adımda kararı izleyiciye bırakan bir film. Hakim koltuğunda bu sefer siz oturuyorsunuz ve tüm kararları siz veriyorsunuz. 

8.5/10





Intouchables (Can Dostum) (2011)


Philippe yamaç paraşütü yaparken kaza geçirmiş ve boynundan altı felçli zengin mi zengin bir adamdır. Haliyle kendisine yardımcı olması için birisini tutması gerekir. Yapılan görüşmeler sonunda Driss işe alınır.

Driss Senegal kökenli, hapisten yeni çıkmış dış görünüşü itibari ile tam bir serseriye benzeyen bir adamdır. İşe girdikten sonra 7/24 Philippe ile beraber zaman geçirir. Aslında işe girmeden önce Driss'in amacı işsizlik maaşı alabilmek için iş görüşmesine geldiğine dair elindeki belgeleri imzalatmaktır ama işe kabul edilince olaylar değişir.


Zaman geçtikçe birbirleriyle iyi geçinmeye başlayan Philippe ve Driss çok sıkı dost olurlar. Sürekli kendi zevklerini birbirlerine sevdirmeye çalışırlar falan. Gün gelir Driss sayesinde Philippe mektup arkadaşına fotoğrafını gönderir, buluşma ayarlar vs.


     

Baştan sona insanı hikayenin içindesiniz. Bir an olsun filmden kopamıyorsunuz. Sürekli yüzünüzde bir tebessümle filmleri izliyorsunuz ayrıca filmin müzikleri de ayrı bir olay. Çok iyi bir soundtracka sahip film. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film...

8.5/10





Dredd (2012)


Yönetmen 
Pete Travis

Senaryo 
Carlos Ezquerra
Alex Garland
John Wagner

Filmin fragmanını ilk gördüğümde ve tabi ki Lena Headey'i gördüğümde büyük bir umutla izlerim demiştim ama sonra sınavlardı falan unutmuşum. İzlemek bugüne kısmetmiş. 

Hikayemiz eski Amerika kalıntılarının arasına yapılan mega şehirlerde geçiyor. Adalet kavramı öyle bişey ki jüridir mahkemedir hiç uğraşmıyolar. Judge (Yargıç)'lar takıyolar mis gibi kasklarını biniyolar motorlarına düşüyolar suçluların peşine. Bir nevi polis ve yargıcı birleştirmişler. Hem suçluyu yakalıyor hem de suçlunun cezasını belirliyor. 


Judge Dredd (Karl Urban) işinde başarılı bir yargıç. Sınavı çok düşük bir puan farkıyla geçemeyen mutant Anderson için son kararı Dredd'in vermesi isteniliyor ve Anderson 1 gün boyunca Judge Dredd'le takılıyor. Dredd buna ara ara sorular soruyor falan. Daha sonra bir ihbar üzerine Peach Trees'e gidiyolar. Olay yerine vardıklarında 3 cesetle karşılaşıyolar olayın peşine falan düşüyolar. Daha sonra Anderson'ın mutant güçleri sayesinde cinayetle alakalı bir çete üyesi ele geçiriliyor. Bunu öğrenen Ma-Ma (Lena Headey) (ki kendisi çete lideridir) tutuşuyor tabi ki. Adamın ötmesinden korktuğu için yargıçları öldürmeye karar veriyor ve Peach Trees'in tüm kapı pencerelerini kapattırıyor.


Biraz Ma-Ma'dan bahsedeyim. Ma-Ma eski bir fahişe. Pezevenginin malafatını adamın eline verdikten sonra durmadan büyümüş ve Peach Trees'in 200 katına birden sahip olmuş. SLO-MO (büyük ihtimalle slow motiondan geliyor ama tam bilmiyorum) adında bir uyuşturucu üretiyor. SLO-MO bildiğiniz slow motion işte, adam bunu kullandığında uçuyor bildiğin hareketleri %1 hızda falan görüyor. Tamam yeter bu kadar MA-Ma olaya geri dönelim.


Bizim yargıçlar Peach Trees'te kapalı kaldıktan sonra olaylar başlıyor zaten. 2 yargıç daha doğrusu 1 yargıç ve 1 yargıç adayının başına gelmedik şey kalmıyor. Açıkça söylemek istiyorum bu Judge Dredd karşısında bizim Polat Alemdar halt etmiş efenim. Polat'a laf edersem 2 olsun. Çatışmalar, kan, silah sesleri bitmek bilmiyor. Dredd merkezden yardım falan istiyor olaylar daha da karmaşıklaşıyor falan. Neyse daha fazla anlatmıcam çenem düştü yine izlerseniz görürsünüz zaten.

Açıkçası filmi ben pek beğenmedim. Klasik 1 adam 1000 kişiyi nasıl öldürür onu görüyoruz. Ama yok efendim ben aksiyon olsun, silahlar patlasın, kan gövdeyi götürsün istiyorum derseniz tam sizlik bir film kaçırmayın...

7.2/10

The Hobbit an Unexpected Journey (2012)


Sonunda gidebildim. Sağolsun Ankaralı sinama severler mi denir yoksa Tolkienciler mi denir bilemiyorum artık ilk 3 gün rezervasyonsuz filme gidemedik. Hatta 4. gün de gidemiyoduk da sonunda IMAX'te izlemekten vazgeçtik. 

Neyse hikayemizden biraz bahsedeyim. Hikayemiz Yüzüklerin Efendisi serisinden tanıdık simalarla başlıyor. Bilbo'nun "There and Back Again" adlı kitabına başladığı andan hikayenin içine giriyoruz. Tabi ki bu sahnelerde Frodo (Elijah Wood) kendisine kısa da olsa eşlik ediyor. 

Hikayenin içine girdikten sonra Bilbo'nun gençlik halini Martin Freeman canlandırıyor.
Bilbo günlük hayatını yaşarken yani bahçesinde oturup tüttürürken birden karşına Gandalf'ın çıkmasıyla hayatı değişiyor. Gandalf Bilbo'ya bir macera öneriyor ama Bilbo mırın kırın ediyor falan. Akşamına tüm cüceler Bilbo'nun evinde toplanıyolar ve esas olay konusuluyor. 


Olayımız şudur. Thorin'in dedesi zamanında çok şaşalı bir kent olan Eredor'un ejderha Smaug tarafından ele geçirilmesi sonucu yıllarca yurtsuz kalmış cüce halkına tekrar Eredor'u kazandırmak.


13 cüce, Bilbo ve Gandalf'tan oluşan grubumuzun uzun yolculuğu anlatılıyor. Yer yer orklar yer yer goblinlerle savaşıyorlar ve The Lonely Mountain'a ulaşmaya çalışıyorlar. Tabi ki herkesin bildiği gibi bu yolculuk sırasında Bilbo'nun "yüzük" ile nasıl karşılaştığı da anlatılıyor.


Açıkçası bana Yüzüklerin Efendisi serisindeki seyir zevkini vermedi film. Tek kitabı 2 filme böldüklerinden dolayı yer yer gereksiz uzatılmıştı film ama yine de tekrar tekrar izlenilecek bir film.
8.3/10




Man of Steel (2013)



300 Spartalı ve Watchmen'in de yönetmenliğini yapmış olan Zack Snyder'in yönetmen koltuğunda oturduğu Christopher Nolan'ın prodüktörlüğünü yaptığı Man of Steel'in fragmanları yayınlanmaya başladı. 2013'te çıkacak bu filmde Clark Kent (Superman) rolünü Henry Cavill canlandıracak. 

Clark Kent yok olmak üzere olan bir gezegen olan Krypton'dan Dünya'ya çok küçükken getirilmiş ve bir ailenin yanına evlatlık verilmiştir. Kansas'taki ailesiyle birlikte yaşarken yavaş yavaş güçlerini farketmeye başlar. Acaba Clark Kent Dünya'nın ihtiyaç duyduğu bu güçlerle Dünyayı daha iyi bir yer haline mi getirmeye çalışacak yoksa Dünya'yı bir kaosa doğru mu sürükleyecek...









The Hobbit an Unexpected Journey (2012)




Büyük buluşmaya sayılı günler kaldı... Beklenen gün 14 Ocak 2012.


Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin de yönetmen koltuğunda oturmuş Peter Jackson abimiz The Hobbit an Unexpected Journey ile tekrar karşımızda. J.R.R Tolkien'in Hobbit adlı eserinden uyarlanan ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden yaklaşık 60 yıl öncesinde Bilbo Baggins'in "yüzük" ile nasıl karşılaştığının hikayesi anlatılıyor. Tabi ki hikaye sadece Bilbo'nun "yüzük" ile karşılaşmasından ibaret değil. Aynı zamanda Cüce diyarını tekrar kurtarmak için yola çıkan Thorin ve 12 cücenin, Gandalf ve Bilbo'yla olan yolculuklarını da anlatıyor.


Türkçe Altyazılı 1. Fragman


Türkçe Altyazlı 2. Fragman

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template