Latest Movie :

The Hobbit an Unexpected Journey (2012)


Sonunda gidebildim. Sağolsun Ankaralı sinama severler mi denir yoksa Tolkienciler mi denir bilemiyorum artık ilk 3 gün rezervasyonsuz filme gidemedik. Hatta 4. gün de gidemiyoduk da sonunda IMAX'te izlemekten vazgeçtik. 

Neyse hikayemizden biraz bahsedeyim. Hikayemiz Yüzüklerin Efendisi serisinden tanıdık simalarla başlıyor. Bilbo'nun "There and Back Again" adlı kitabına başladığı andan hikayenin içine giriyoruz. Tabi ki bu sahnelerde Frodo (Elijah Wood) kendisine kısa da olsa eşlik ediyor. 

Hikayenin içine girdikten sonra Bilbo'nun gençlik halini Martin Freeman canlandırıyor.
Bilbo günlük hayatını yaşarken yani bahçesinde oturup tüttürürken birden karşına Gandalf'ın çıkmasıyla hayatı değişiyor. Gandalf Bilbo'ya bir macera öneriyor ama Bilbo mırın kırın ediyor falan. Akşamına tüm cüceler Bilbo'nun evinde toplanıyolar ve esas olay konusuluyor. 


Olayımız şudur. Thorin'in dedesi zamanında çok şaşalı bir kent olan Eredor'un ejderha Smaug tarafından ele geçirilmesi sonucu yıllarca yurtsuz kalmış cüce halkına tekrar Eredor'u kazandırmak.


13 cüce, Bilbo ve Gandalf'tan oluşan grubumuzun uzun yolculuğu anlatılıyor. Yer yer orklar yer yer goblinlerle savaşıyorlar ve The Lonely Mountain'a ulaşmaya çalışıyorlar. Tabi ki herkesin bildiği gibi bu yolculuk sırasında Bilbo'nun "yüzük" ile nasıl karşılaştığı da anlatılıyor.


Açıkçası bana Yüzüklerin Efendisi serisindeki seyir zevkini vermedi film. Tek kitabı 2 filme böldüklerinden dolayı yer yer gereksiz uzatılmıştı film ama yine de tekrar tekrar izlenilecek bir film.
8.3/10




Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template