Latest Movie :

The Perks of Being a Wallflower (2012)




Stephen Chbosky'nin aynı isimli kitabından uyarlanmış filmin yönetmenliğini de Stephen Chbosky yapmış. Filmde genel olarak liseli öğrencilerin ergenlik sorunları üzerinde durulmuş. Tabi alttan alta da psikolojik konular da işlenmiş. 

Liseye yeni başlayan Charlie'nin (Logan Lerman) hayali bir arkadaşına yazdığı mektupla başlıyor film. Charlie yalnız, çekingen, fazla arkadaşı olmayan bir genç. En yakın arkadaşı yakın zamanda intihar etmiş ayrıca geçmişten yaşadığı travmalar dolayısıyla daha da içine kapanmış birisi.


Son sınıf öğrencileri olan Sam (Emma Watson) ve Patrick (Ezra Miller) sayesinde hayatı değişmeye başlıyor Charlie'nin. Yavaş yavaş üstündeki o çekingenlik gidiyor. Zamanla arkadaşlıklar, dostluklar kazanıyor. İlk defa aşık oluyor, ilk defa birisiyle çıkıyor.


Sam ve Patrick'le çok iyi bir dostluk kuruyor. Sürekli birbirleriyle vakit geçiriyolar. Ama geçmişi Charlie'nin peşini bırakmıyor. Zaman zaman geçmişi hatırlıyor. Tabi bu gibi sorunlar sadece Charlie'de yok. Sam'in hayatı boyunca düzgün bir ilişkisi olmamış, sürekli önüne geçmişi geliyor. Patrick ise cinsel tercihinden dolayı hayatını tam anlamıyla istediği gibi yaşayamıyor. 

Film her ne kadar karakterlerin psikolojileri üstünde durmasa da karakterlerin nasıl bir ruh halinde davrandıklarını gayet güzel anlatabilmiş. Oyuncu seçimleri bence tabiri caizse "cuk" oturmuş. Emma Watson hepimizin hafızalarına kazınmış "Hermonie" karakterinden kırıntı bırakmamış, Ezra Miller ise ayrı bir oyunculuk sergilemiş. Ayrıca Charlie rolünü oynayan Logan Lerman ise karaktere nasıl büründüyse sanki gerçek hayatından bir parça sergiliyomuşçasına oynamış.


Ayrıca filmin soundtracleri çok güzel. Soundtracklerin seçiminde Stephen Chbosky'nin de etkisi varmış.

Film öyle büyük beklentilerle izlenmeyecek ama beklentilerinizi düşük tuttuğunuz zaman gayet büyük zevk alınarak izleyebileceğiniz bir film.

7.9/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template