Latest Movie :

Beasts of the Southern Wild (2012)


Yönetmen 
Benh Zeitlin
Senaryo 
Lucy Alibar
Benh Zeitlin

Filmimiz Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI Belirli Bir Bakış Ödülü, Altın Kamera, Ekümenikel Jüri Ödülü ve Prix Regards Jeune ödüllerini almış. Yönetmen Benh Zeitlin'in ilk uzun metraj filmi. Filmin konusuna gelince;

Hushpuppy babasıyla Wink ile birlikte Bathtub'da yaşamaktadır. Bathtub küçük kırsal ve fakir bir yerleşim alanı. Dış dünyayla bağlantısı olmayan herkesin mutlu mesut yaşadığı bir yer ama kasırganın yağmurun da eksik olmadığı bir yer.


Wink Bathtub'ı o kadar çok seviyor ki kasırga zamanında bile sığınaklara gitmeyip Bathtub'da kaçmayan az sayıdaki komşusuyla kalıyor. Kasırgadan sonra Bathtub sular altında kalıyor. Bunun tek nedeni ise baraj. Wink bunun üzerine bir plan yapıyor ve barajda bir gedik açıyor böylelikle Bathtub'daki fazlalık sular gidiyor ve eski hayat akışına devam ediyor. 


Ama her şey eskisi değildir. Husspuppy babasının hastalandığını öğrendikten doğa olayları çığrından çıkıyor. Buzullar eriyor, yaban domuzuna benzeyen tarih öncesi yaratıklar ortaya çıkıyor. Tabi ki bu olaylar sadece Hushpuppy'nin ölümü nasıl betimlediğiyle alakalı. Babası kötüleştikçe yaratıklar önlerine ne gelirse yıkıyorlar. 


Babasının hastalığı karşısında tek başına kalan Hushpuppy bunun üzerine annesini aramaya başlıyor. 

Çok fazla anlattım filmi daha fazla anlatmayım. Belki aradığınızı bulamayabilirsiniz ama film bence gayet iyi. Konunun ara ara dağılması biraz kötü oluyor sadece o kadar.

7,5/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template