Latest Movie :

Looper (2012)




Yönetmen 
Rian Johnson

Senaryo 
Rian Johnson



Yıl olmuş 2074 zamanda yolculuk yapılabilir duruma gelmiş insanoğlu. Tabi bakıyolar zamanda yolculuk sakat iş direk yasaklanıyor. Mafyalarımız durur mu ama yasaklanmış şey bunlara daha cezbedici geliyo tabi "biz kullanırız arkadaş" diyip kendi işleri için kullanıyolar. 

(Buyrun beklenen zaman makinesi. Bişeye benzese bari...)

Mafyanın ne işi olur zamanda yolculukla. Şimdi ben mafyaya borçlandım ya da hoşlarına gitmeyecek bişey yaptım diyelim. Bunlar beni bi güzel yakalıyolar 30 sene öncesine yolluyolar ve looper dediğimiz tetikçiler tarafından gümüş karşılığında öldürtüyorlar. Böylece benim hakkımda 2074 yılında herhangi bir kimlik bilgisine rastlanmıyor ve cesedimi kolaylıkla ortadan kaldırabiliyolar. Ne mafyanın ne de looperın başı ağrıyo.


Gün oluyo devran dönüyo bu looper abilerimizin de emeklilik vakitleri geliyor. Looperların emeklilikleri ise şöyle 2074teki looper abimizi 2044teki kendisi öldürüyor. Sırtına yerleştirilen altınları alıyor ve 30 sene boyunca zevk-ü sefa ediyor. Bu olaya da döngünün sonlandırılması (Loop) adı veriliyor.

Hikayeye gelelim. Joe abimiz (Joseph Gordon-Levitt) başarılı bir looper. İşinin ekmeğinin peşinde. Kazandığı paraya bakıyor. Gün oluyor Joe'nun da emekliliği geliyor. Yolluyolar yaşlı Joe'yu (Bruce Willis) ama öldüremiyor tabi. Yaşlı Joe abimiz kaçıyor. Böylelikle loop serbest kalmış oluyor. 

Loopun serbest kalması sakıncalı bir durum. Gelecekten gelen adamın ne yapacağı belli olmaz. Yaşlı Joe'nun da kendince nedenleri var tabi. Bi amaç doğrultusunda yapmayacağı şey yok gibi bir görüntüsü var adamın.

Mafya hem yaşlı hem de genç Joe'nun peşine düşüyor. Amaç ikisini de ortadan kaldırmak. Ama o iş o kadar kolay değil. Yaşlı Joe kaçtıktan sonra ufak bi araştırma sonucu harita üzerinde 3 tane ev belirliyor. Genç ve Yaşlı Joe bir kafede konuşmak için buluşuyolar ama ortalık karışıyor ve haritanın bir kısmı Genç Joe'nun elinde kalıyor. Bizim genç Joe da durur mu gidiyor direk o eve ve başlıyor beklemeye...

Başlıyor olaylar olaylar olaylar... Şimdi kendimi tutamayıp anlatcam tüm filmi olmayacak o yüzden burda kesiyorum. İyi film güzel film. Ama benim beklentilerim epey yüksekti o yüzden biraz hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. 

Demezsem içimde kalır. Joseph Gordon Lewitt'in makyajı olmamış lan :( Profilden bakınca bile zar zor benziyo kendisine. Bir de Bruce Willis ne ölmez adammışsın Polat Alemdar yanında sönük kaldı.

7.9/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template