Latest Movie :

Mary and Max (2009)





Yönetmen
Adam Elliot
Senaryo
Adam Elliot

Yalnızlık çeken biri 8 yaşındaki Mary diğeri 44 yaşındaki Max'in kıtalar arası mektuplaşmalarını konu alan yer yer güldüren yer yer kederlendirip ağlatabilecek Adam Elliot filmi.

Karakterlerimizi biraz anlatmak gerekirse Mary 8 yaşında Avustralya'da yaşayan alkolik bir anneye sahip, arkadaşı olmayan, dışarı çıkmayan, gezip tozmayan tek lokmada yenilebilecek tatlılıkta bir kızımız.


Max ise Amerikada yaşayan, obez, arkadaşı olmayan - tek arkadaşı diyebileceğimiz insan psikoloğu - hiç aşık olmamış, görgü kurallarına (böyle diyebiliriz heralde) anlam verememiş bir abimiz. Tanıdıkça seveceksiniz emin olun.


Neyse Mary'nin attığı bir mektupla başlayan arkadaşlık yıllar geçtikçe pekişir. Birbirlerini hiç görmeseler de birbirlerinin en iyi arkadaşları olmuşlardır. Birbirleri sayesinde yalnızlıktan kurtulmaya başlarlar. Hayatlarındaki önemli anları birbirlerine anlatırlar. (Ne kadar çok "birbirlerine" kelimesini kullandım :/ )

Zaman akar gider. Dile kolay 20 sene. 20 sene boyunca yeri geldi güldüler yeri geldi ağladılar ama birbirlerinden hiç kopmadılar.

Film öyle büyük bütçelerle çekilmese bile diğer animasyon filmleri katlar da katlar. İzleyin izlettirin...

8.2/10


Share this article :

+ yorum + 1 yorum

10 Kasım 2012 12:21

Selam BamBamReyiz, az sonra bu filmi seyredeceğim:)

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template