Latest Movie :

Blow (2001)


Yönetmen 
Ted Demme

Senaryo 
Bruce Porter
David McKenna
Nick Cassavetes


Filmimizin George Jung abimizin hayatını anlatıyor. Esas adamımız George Jung (Johnny Depp) maddi durumu hiç iyi olmamış bir ailenin çocuğu. Jung'ın tek bir amacı var o da geçim sıkıntısı yaşamamak. Jung abimiz gün gelir uyuşturucu işinde para olduğunu görür ve durur mu hiç balıklama atlar uyuşturucu ticaretine. Tabi uyuşturucu işine girince ister istemez insanın bir hapis hayatı oluyor ama paranın da dibine vuruyor.


Neyse işte Jung abimizin hapiste geçen günlerin birisinde kokain işinin geliştiğini öğrenir ve bu iş üzerinden gitmeye karar verir. Hapisten çıktığı anda hoooooooooooop gelsin kokainler gelsin paralar mantığıyla hemen işe koyulur. Adam o kadar büyür ki önünü kimse kapatamaz. Öyle ki Jung abimizin şu lafı da ne kadar büyüdüğünü gösterir; 
"Eğer 70'lerin sonunda 80'lerin başında kokain kullandıysanız %85 malı bizden almışsınızdır"


Tabi bu kadar büyürken bazı şeylerden iste istemez feragat ediliyor. Jung abimizin aile hayatı sürekli kötüye gidiyor. Her ne kadar kızını çok sevse de hiç bir zaman ona hak ettiği zamanı ayıramıyor. Kızına sürekli sözler veriyor ama başı sürekli belada olduğu için bu sözlerini tutamıyor vs.


Filmin sonunda gerçek George Jung'ı görüyoruz kısa bir röportaj yapılmış kendisiyle. Adam kaç senedir hapiste herkes satmış adamı gelen geçen arkasınndan bıçaklamış hala espri falan yapıyor adi herif. Hiç mi bunalıma girmedin lan!!! Ben olsam delirirdim valla...

Film iyi, güzel, seyredin abi kaçırmayın mis gibi filmi. Peneloppe Cruz (Mirtha Jung) karakterini canlandırmış. Hiç değinmedim kendisine bunu da belirteyim. Zaman zaman "allah belanı versin bu ne lan" dedirtse de "ooo olmuş lan P.Cruz olmuş bu filme" de dedirtiyor.

Neyse benden bu kadar sağlıcaklan kalın...

Filme Puanım 7.8












Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template