Latest Movie :

Requiem for a Dream (2000)






Yönetmen 
Darren Aronofsky

Senaryo 
Hubert Selby Jr.
Darren Aronofsky


Sara Goldfarb oğlu Harry ile yaşayan televizyon bağımlısı bir kadındır. Tek işi tüm gün boyunca televizyon karşısında oturmaktır. Bir gün Sara'ya bir telefon gelir ve televizyona çıkma fırsatı yakalar. Televizyona çıkarken rahmetli eşinin çok sevdiği kırmızı elbisesini giymek ister ama tabi yaş kemale ermiş löp löp sarkıyo her yeri sığamıyo haliyle. Gaza gelip gidiyor bir doktora. Doktor 1 2 ilaç yazıp yolluyor ve Sara ablamız başlıyor zayıflamaya!


Oğlu Harry ise bir uyuşturucu bağımlısıdır. Uyuşturucu almak için zaman zaman annesinin televizyonunu bile satmaktadır. Harry ve arkadaşı Tyrone uyuşturucu satmaya karar verirler. Çok iyi para kazanırlar ama ne zamana kadar. Gün olur devran döner piyasada uyuşturucu kalmaz. Kendileri için bile uyuşturucu bulamaz hale gelirler. Harry kız arkadaşı Marion'dan para bulmasını istemeye başlar.


Filmimiz bu 4 karakter etrafında geçiyor. İnsanda büyük etkiler bırakabiliyor. Öyle ki ne kadar doğru bilmiyorum ama filmin yayınlandığı dönemde Amerika'da uyuşturucu kullanımı büyük ölçüde azalmış.

Filmin yönetmeni Arnofsky filmi tek cümleyle özetlemiş "Bağımlılığın insan üzerindeki etkisi". (ekşisözlükteki liawrizas'a teşekkürü borç bilirim)

Her neyse film bomba izleyin kesin. Başka bir filmde görüşmek üzere hoşçakalın...

8.8/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template