Latest Movie :

Submarine





Yönetmen 
Richard Ayoade

Senaryo
Richard Ayoade
Joe Dunthorde

Film klasik İngiliz filmi. İngiltere'nin o kapalı basık puslu havası filmde çok güzel gösterilmiş. Kullanılan renkler öyle çok canlı renkler değil daha çok havaya uygun gri renkler kullanılmış.

Hikaye 15 yaşlarındaki ergen arkadaşımız Oliver Tate'in (Craig Roberts) etrafında geçiyor. Genç kardeşimizin Jordana (Yasmin Paige)'ya aşık olması ayrıca annesinin eski erkek arkadaşıyla tekrar birlikte olması ve eşiyle yaşadığı problemlerle hikaye büyüyo da büyüyo.

Ergen kardeşimiz Oliver Jordana'ya yanıktır.  Filmimizin ilk yarısında Oliver Jordana'yı elde etmeye çalışıyo. Yapmadığı şey kalmıyor. Tabi ki mutlu son. Oliver Jordanayla flört etmeye başlıyor derken annesinin eski erkek arkadaşı hemen yan binalarına taşınıyor ve annesi başlıyor eski flörtüyle görüşmeye. Tabi evde bi sıkıntı bi çatışma tartışma ortamı oluşuyor.






Garibim Oliver sevinsin mii üzülsün müü bi çıkmaza giriyor tabi ki. Annesinin meselesini düşünürken Jordana'dan uzaklaşıyor. Eee tabi ki ayrılıyolar sonunda. Bizim eleman bi bunalımlara falan giriyor sanki bir okyanusta kaybolmuş gibi boş boş gezmeye başlıyor ortada.


Aslında film 2 parça halinde incelenebilir. Oliver'ın babası kendi gençlik zamanından kalma içinde aşk şarkıları bulunan bir kaseti Oliver'a veriyor. Kasetin A yüzü ilişkinin heyecanlı kısmını anlatırken B yüzü ise ayrılık kısmını anlatıyor. Bu kaset filmin kısa bir özeti gibi sanki. 

Filmin soundtrackleri için Alex Turner abimize de teşekkürü borç biliriz. Alex Turnersız Submarine olmazmış yani.

Filme Puanım: 7.5/10














Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template