Latest Movie :

Good Bye Lenin



Yönetmen
Wolfgang Becker

Senaryo
Wolfgang Becker
Bernd Lichtenberg


Film Doğu Almanyalı bir aile etrafında geçiyor. Doğu Almanyada sosyalizm hat safhada. Ailede anne tam bir sosyalist, baba baskıdan kaçmış. Baba kaçınca tabi annenin üstünde bir baskı oluşuyor. Efendim anne de bu olay üzerine bunlar sosyalist değil demesinler diye daha da sosyalizmi benimsiyor, kendisini yırtıyor bildiğin.
Her neyse ailenin kalan elemanları çocuklar. Alex ve Ariane. Bu kardeşlerimiz daha çok küçük yaştalar. Sosyalizm ateşinin ortasında pişiyolar bunlar. 


Gel zaman git zaman çocuklar büyüyorlar falan. Doğu Almanyada Sosyalizmin 40. yılı kutlamaları esnasında bir grup protestocu ortaya çıkıyor. Bu protestocular arasında evin erkek çocuğu Alex de bulunuyor. Annesi Alex'i orada görünce kalp krizi geçirip bayılıyor ve komaya giriyor.

Annemiz tamı tamına 8 ay komada kalıyor. Bu 8 ay içerisinde inanılmaz olaylar oluyor ama anne bu olayların tamamını kaçırıyor tabi ki. Berlin duvarı yıkılıyor, devlet başkanı falan istifa ediyor sosyalizm çöküyor vs. 


Annemiz komadan çıkıyor ama doktorlar Alex ve Ariane'yi uyarıyorlar. Eğer annelerini heyecanlandıracak en ufak bir şey olsa bile tekrar kalp krizi geçirme ihtimali var ve bu sefer durum çok daha ciddi olabilir. Bu durum üzerine Alex annesini resmen evde karantina altına alıyor. Sanki 8 aylık süre zarfında hiçbir şey olmamış gibi annelerini yaşatmaya çalışıyorlar. 


Efenim filmimiz güzel. Kimin aklına geldiyse kim para kaynağını bulduysa ellerine sağlık.

Filme Puanım 7.5/10

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template