Latest Movie :

Moonrise Kingdom




Yönetmen 
Wes Anderson

Senaryo
Wes Anderson
Roman Cappola

Wes Anderson'dan tuhaf ama eğlenceli bir film. Film 1960'larda New England'da geçiyor. Birbirlerine aşık olan 2 genç Sam (Jared Gilman) ve Suzy'nin (Kara Hayward) beraber kaçmalarının ardında gelişen olayları anlatılıyor. 

Sam 12 yaşında koruyucu bir ailenin yanında büyümüş içine kapanık bir çocuktur. Hiç kimse Sam'den hoşlanmaz çünkü Sam diğer çocuklara göre farklıdır. Suzy'nin ise kendine has bir tarzı var. Öyle bir insan düşünün ki kaçarken bile yanında kıyafet, yiyecek, içecek yerine kitaplar ve plaklar götürsün. 

Neyse gelelim konumuza. Sam, Suzy ile bir kilise gösterisi sırasında tanışır ve mektuplaşarak arkadaşlıklarını pekiştirirler. Suzy ve Sam çevreleri tarafından dışlandıkları için beraber kaçmaya karar verirler. Sam'in katıldığı izci kampı kaçış için bulunmaz fırsattır. Mektuplarla buluşma yeri, zamanı belirlenir. 






    
Sam kamptan kaçar ve Suzy'le buluşur. (Sam'in kamptan kaçma sahnesinde 
The Shawshank Redemption'a hafiften bir gönderme var) Olaylar şimdi başlar. Herkes Sam ve Suzy'nin peşine düşer. Oymakbeyi Ward (Edward Norton) ve polis şefi Captain Sharp (Bruce Willlis) in öncülüğünde aramalar başlar. İzciliğin verdiği tecrübeyle Sam istediği yerde kamp yapabilmektedir. Aramalara tüm izcilerin, polislerin ve Suzy'nin ailesinin katılmasıyla işler iyice karışmıştır.

Sonunda yakalansalar da Sam ve Suzy asla birbirlerinden vazgeçmezler ve mektuplaşmaya devam ederler. Bu inatçılığı fark eden kamptaki diğer çocuklar da Sam'e destek verir ve yeni bir kaçış planı yapılır.


Ve olaylar tekrar başlar. Herkes aramalara başlar, bizimkiler kaçar...

Film gayet güzel eğlenceli bir film. Filmde kullanılan müzikler filme ayrı bir boyut katıyor. Ayrıca filmde sürekli pastel renkler kullanılmış bu da insanın gözüne gayet hoş geliyor.

İmkanınız varsa izlemenizi tavsiye ederim...

Filme Puanım: 8.5/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template