Latest Movie :

Amour (Aşk) (2012)


Anne ve George dış dünyayla ilişkilerini sınırlandırmış, sadece gerektiği zaman insanlarla ilişki kuran kızlarıyla bile çok görüşmeyen, birbirlerine karşı gayet kibar ve saygılı davranan ve aralarındaki sevgi hiçbir zaman zarar görmemiş emekli müzik öğretmenleridir.

Filmimizin başında çiftimizi bir konser salonunda görüyor. Dinlemeye gittikleri eski bir öğrencileri. Konserden eve döndüklerinde kapı kilidinin zorlandığını fark ediyolar. 


Bir gün George ve Anne yemek yerken Anne bir anlığına bilincini yitiriyor. Hiçbir şeye tepki vermiyor. Bunun üzerine George Anne'yi hastaneye götürüyor. Evlerine döndüklerinde Anne George'dan bir daha kendisini ne olursa olsun hastaneye götürmemesi için söz vermesini istiyor. 

Anne bir süre sonra felç geçiriyor. Vücudunun sağ 
tarafı felçli kalıyor. Bu andan sonra George Anne'ye olan sözünün arkasında duruyor ve hastaneye veya bakımevine yollamıyor. Gelen hastalıkla birlikte daha önce dış dünyaya kapalı olan çiftimiz dış dünyayla ister istemez etkileşimde bulunuyolar. Gerek Anne'ye bakmak için gelen hemşireler olsun gerek market alışverişini yapmaya başlayan kapıcı olsun ya da evi temizlemeye gelen hizmetçimiz olsun.


George Anne'yi hastaneye yollamayarak acaba Anne'ye olan sözünü mü tutmaya çalışıyor yoksa zaten küçücük dünyasındaki tek kişiyi mi kaybetmek istemiyor bilemiyoruz. Filmde çoğu yer izleyicinin yorumuna açık bırakılmış. Ayrıca çok sade bir dille anlatılmış hikayemiz. Hani öyle soundtrack diyebileceğimiz bir şey de yok filmde. Eğer hareketli bir şeyler bekliyorsanız filmden hiç izlemeyin bence...

7.4/10

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template