Latest Movie :

Django Unchained (Zincirsiz)

     

Amerikan İç Savaşı öncesi Amerika'nın güney'inde geçen filmin başrollerinde Jaime Foxx (Django), Christoph Waltz (Dr. King Schultz), Leonardo DiCaprio (Calvin Candie) var.

Django (Telaffuz edilirken "D" söylenmiyor) bir köledir. Köle pazarında satılmak için seyahat ederlerken karşılarına Dr. King Schultz çıkar ve Django'yu satın almak istediğini söyler. Django'nun diğer kölelerden farkı kötü geçmişleri olan eski sahiplerinin Dr. Schultz tarafından aranıyor olması ve ona yardım edebilecek olması.

Django ve Dr. Schultz bir anlaşma yaparlar. Eğer Django'nun eski sahipleri Brittle kardeşleri ölü ya da diri bulurlarsa Dr. Schultz Django'ya özgürlüğünü verecektir.



Brittle kardeşlerin yakalanmasının ardından Dr. sözünde durmalıdır. Django'ya özgürlüğü verilir. Django özgür bir adam olarak Dr. Schultz'la birlikte çalışmaya devam eder. Amerika'nın güney bölgesindeki azılı suçluları beraber yakalamaya devam ederler. Ama tüm bunlar yaşanırken bile Django'nun aklında tek bir amaç vardır. Uzun zaman önce kaybettiği eşini bulmak. Sahipleri tarafından ceza olarak farklı bir aileye satılan Broomhilda'nın (Kerry Washington) izi aranmaya başlar.



Quentin Tarantino'nun elinden çıkan muhteşem bir film. Filmin bir bölümünde kendisi de yer alıyor hatta. 

Tarantino'nun daha önce Inglourious Basterds'da beraber çalıştığı ve sergilediği performansla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Christoph Waltz bu filmde de "En İyi Yardımcı  Erkek Oyuncu Oscar"ına aday.

Ayrıca film de Oscar adayı...

8.5/10





Fragman


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template