Latest Movie :

Argo (2012)


Ben Affleck'in hem yönetip hem de başrol oynadığı filmde İran'da Şah'ın devrilmesinden sonra ABD elçiliğinden kaçıp Kanada elçisinin evine sığınan 6 kişiyi kurtarma operasyonunu anlatılmış.

Şah devrildikten sonra İran halkı gaza gelmiş ve ABD elçiliğini basmıştır. Elçilikteki herkes esir alınmış ve sorgulanmak için götürülmüştür ama 6'sı dışında. 6 kişi elçilikten kaçmayı başarır ve Kanada elçisinin evine sığınır. 


Bu 6 kişiyi kurtarmak için CIA ajanı Tony Mendez (Ben Affleck) bir plan yapar. Planımız şöyle; egzotik bir ortamda çekilecek bir bilim kurgu filmi için İran'da mekan taraması yapmak ayağına İran'a girip 6 kişiyi Kanada pasaportlarıyla kaçırmak. Planın işlemesi için her şey göz önünde bulundurulur. Afişler hazırlanır, yapımcılarla anlaşılır vs. Her şey hazır olduğunda Tony Mendez İran'a Türkiye üzerinden gider. Burayı özellikle yazdım çünkü o kadar konuşuldu "Türkiye'de bi Hollywood filmi daha çekiliyor" diye es geçmeyim dedim. Neyse filme geri dönecek olursak Tony Mendez İran'a gider, Kanada elçisiyle buluşur, kurtarılacak kişilere yeni kimlikleri anlatılır ezberletilir vs. Her şey hazırdır şimdi tek yapmaları gereken kimseye çaktırmadan kaçmayı başarmak...


Baştan sona kadar sürekli bir gerilim içerisindesiniz. "Acaba kurtulacaklar mı?", "Ahanda yakalandılar" gibi laflar edebilirsiniz film boyunca. Ama değinmek istediğim 1-2 nokta nokta var. 

Bunlardan ilki film başlarken Şah'ın devrilmesinin nedeni Şah'ın zenginlik içerisinde zevk-ü sefa ederken halkın açlıktan kırılması olarak gösterilmiş ki bu İran halkının rejime karşı ayaklanmasını haklı kılar. Ama gelin görün ki film boyunca İran halkı resmen terörist gibi daha doğrusu şöyle diyelim yüzü gülmeyen herkese bağırıp çağıran kişiler olarak gösterilmiş. Ama Amerikalılar her zaman melek gibi insanlardır kimseye zarar vermek istemezler dünya tatlısılar...


İkincisi ise çok klişe var ya... Yok uçak biletleri sistemde gözükmüyor ama tekrar kontrol ettirildiğinde çat diye biletler alınmış oluyor, telefon çalar çalar çalar tam kapatacakken açılır, polis gelir tam adamları yakalayacakken geri çağırılır falan.

Ama istediği kadar klişelere sahip olsun izlenilmesi gereken filmlerden.

7.8/10

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template