Latest Movie :

The Station Agent (Hayatın İçinden) (2003)



Fin (Peter Dinklage) 1.34m boyunda trenlerle yatıp trenlerle kalkan sevimli mi sevimli ama bir o kadar da yalnız bir adam. Tek arkadaşı Henry ile bir oyuncakçı dükkanında çalışıyor. Henry'nin ölümüyle birlikte Henry'den miras olarak New Jersey'de küçük bir tren istasyonu kalıyor Fin'e. Fin zaten yalnız adam, trenlere de düşkün zaten hayatı zorlasak trenler olur heralde, neyse alıyor çantasını basıp gidiyor istasyona.


İstasyona vardığında etraf dağınık zaten istasyon dedikleri yer de 1 göz oda. Her şey eskimiş falan. Etrafta market yok bişey yok sadece 1 hotdogcu var. Bu hotdogcu da bi geveze bi geveze anlatılmaz. Neyse Fin ister istemez bu hotdogcuyla muhabbete başlıyo her ne kadar ilk başlarda gönülsüz olsa da.

Biraz bu hotdogcu abimizden bahsediyim. Bu abimizin ismi Joe (Bobby Cannavale). Asıl hotdogcu babası ama hastalanınca tükkanın başına (kamyonetin) Joe geçiyo. Etrafta Fin gelene kadar pek adam olmadığından ötürü Joe da yalnız birisi. Gelenler alacağını alıp basıp gidiyor.


Bir de Olivia (Patricia Clarkson) var. Olivia ablamız da yalnız. Eşinden ayrılmış, 2 sene önce oğlunu kaybetmiş. Her sabah gidip Joe'dan kahve alan ve geri kalan tüm gününü evde resim çizerek geçiren birisi. Olivia'nın Fin ile tanışma hikayesi apayrı bişey zaten. 2 kere Fin'i arabayla ezmekten son anda yırtıp daha sonra kendisini affettirebilmek için yapılan muhabbetlerle yakın arkadaşa dönüşüyolar.


Fin, Joe ve Olivia'nın yalnızlıkla geçen hayatlarının birbirlerini tanımalarıyla nasıl değiştiğini anlatılıyor. Tabi sadece bu 3 karakter değil yan karakter olarak katılan kütüphaneci kızımız ve ufak kızımız Cleo da hikayeyi genişletiyor ve eğlenceli hale getiriyor.

Filmin çok durgun bir şekilde akmasına rağmen kendinizi sürükleyici bi şekilde hikayenin içinde buluyosunuz konudan kopamıyosunuz.

7.7/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template