Latest Movie :

In Time (Zamana Karşı) (2011)


Yönetmen 
Andrew Niccol
Senaryo 
Andrew Niccol

Öyle bir dünya düşünün ki para yok her şeyi hayatınızdan bir kısmını vererek alıyorsunuz ya da maaş olarak zaman kazanıyorsunuz. Demek istediğim paranın yerini zaman almış. Markete alışverişe gidiyorsunuz aldığınız 1 süt hayatınızdan 20 dk götürüyor mesela ya da otobüse bindiniz 1 saat gibi.

Bu dünyada yaşlanma da yok. 25 yaşınıza kadar yaşlanıyosunuz ama o noktadan sonra tık yok. 25 yaşınızdan sonra kolunuzdaki zaman sayacı başlıyor. Hayatınız o sayaca bağlı. Sıfırlandığı anda geçmiş olsun. 


Ayrıca yeni dünyamızda 12 bölge var. Bunlar sınıfsal farklılıklara göre ayrılmışlar. Cebinde paran yoksa daha doğrusu zamanın yoksa 12. bölgede yaşıyosun. Kıt kanaat geçiniyosun. Öyle ki sayacında 1 2 günden fazla değer göremiyorsun. Eğer zamanın çoksa 4. , 5. bölgede yaşıyosun. Tabi bi şekilde zaman kazandıkça bölgeni de değiştirebiliyosun ama bölge değiştirmek bile zamanla. 

Esas konumuza gelelim şimdi;

Will (Justin Timberlake) annesiyle yaşayan kıt kanaat geçinen 12. bölge çocuğu. Günün birinde Will barda takılırken sayacında 100 yılı bulunan bir abimiz gelir. Tabi etraftaki çakal takımın dikkatini çeker hemen. İçlerinden 1-2 si saldırırlar abimize. Hedef tabi abimizin yıllarını çalmak. Düşünsenize 100 yılınız olduğunu ölümsüzsünüz resmen. Neyse Will bu abimizi koruyo tabi ki esas adam ya. Burdan sonra atraksiyonlar başlıyor zaten. 


Bu zengin abimiz zaten hayattan soğumuş ölmek için fırsat arayan birisi çıkıyor. Will uyurken bunun yanına sinsice yaklaşıp kendisinde 5 dk kalacak şekilde tüm zamanını Will'e veriyor. Daha sonra gidip intihar ediyor ama bu sahne kameralar tarafından kaydedilince polis diyebileceğimiz abiler ortaya çıkıyolar. 

Ölen adam herkes tarafından tanına birisi çıkıyor ve sanki Will onu öldürmüş gibi düşüyolar Will'in peşine...

Bölge değiştirmeler, koşuşturmalar, silahlar, aşk, sistem karşıtlığı falan derken sürükleyici bir film ortaya çıkıyor. "Çok süper" diyemeyeceğimiz ama izlerken de sizi sıkmayacak bir film...


7/10


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template