Latest Movie :

Silver Linings Playbook (Umut Işığım) 2012



Pat (Bradley Cooper) karısını Nikli'yi evinde başka bir adamla basınca kontrolünü kaybetmiş ve bir terapi merkezine yatırılmıştır. Gerekli tedaviyi gördükten sonra tedavi merkezinden çıkan Pat, Nickie'yi tekrardan kazanmak istemektedir ama Nikki'nin koydurduğu yasak üzerine evine 150m'den fazla yaklaşamamaktadır. 

Arkadaşı Ronnie bir gün Pat'i yemeğe davet eder. Yemekte Ronnie'nin baldızı Tiffany (Jennifer Lavrence) ile tanışırlar. Tiffany'nin bir süre önce eşi ölmüştür ve o da aynı Pat gibi bunalımdadır. 






Pat her gün olduğu gibi koşu yaparken Tiffany ortaya çıkar. Birlikte yemek yerler vs. Pat eşi Nikki'den bahseder ona ulaşmaya çalıştığından bahseder, Tiffany eşinden başından geçenleri anlatır. Tiffany Pat'in yazacağı bir mektubu Nikki'ye ulaştırabileceğini ama karşılığında kendisiyle birlikte dans yarışmasına katılmasını ister ve Pat kabul eder tabi ki...






Pat'in ailesinden bahsetmek gerekirse Pat'in babası (Robert De Niro) tam bir Eagles hastası, takımının tüm maçlarını totemlerle izleyen, takımı için yaptığı kavgalardan dolayı stada giriş yasağı bulunan birisi. Sürekli arkadaşıyla Eagles üzerinden bahis oynar falan.

Abisi ise işinde başarılı biridir. Babasına restoran açmakta yardım etmeye çalışır. Annesi ise kendi halinde birisi...



Büyük Pat (baba), Pat, Tiffany üçgeninde geçen filmin ilk yarısı özgün bir şekilde ilerlerken ikinci yarısında yerini klişelere bırakıyor. Beklentimi yüksek tuttuğumdan mıdır bilinmez 2. yarısında filmden sıkılmaya başladım. Film depresyondaki insanlardan nasıl birden 2. sınıf bir romantik komedi filmine dönüşmüş anlamıyorum. Ama her şeye rağmen Hangover'dan tanıdığımız Bradley Cooper karakterini çok güzel canlandırmış...

7.5/10

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template