Latest Movie :

Lincoln (2012)


Steven Spilberg'in yönetmen koltuğuna oturduğu ve senaryosunun da Tony Kushner tarafından yazılan "Lincoln" Amerikan İç Savaşı sırasında meclisten geçirilmeye çalışılan 13. ek madde süresince gelişen olayları anlatıyor. 

Film iki taraf için de kanlı geçen Jenkin’s Ferry Muharebesiyle başlıyor. Muharebe sonrası Amerika safında savaşmış 2 zenci askerin Lincoln ile olan konuşmalarını izliyoruz. Zenci askerlerden birisi askerlerden arasındaki eşitsizlikten yakınıyor.

Filmin ilerleyen bölümlerinde ise hem iç barışın sağlanması konusunda hem de 13. ek maddenin anayasaya eklenmesi yapılan çalışmalar anlatılıyor. 


13. ek maddenin meclisten geçebilmesi için meclisin 2/3'nin evet oyu vermesi gerekmektedir ama tüm Cumhuriyetçiler evet deseler bile 20 oy eksik kalmaktadır. Bu 20 oyun bulunması için Lincoln'ün sağ kolu ve ayrıca Dışişleri Bakanı 3 lobiciyle anlaşır ve sonraki dönem için seçilmeyen meclis üyelerine mevki verilerek oyları alınmak istenmektedir. 



Lincoln'ün özel yaşamını fazla konu almayan film Lincoln'ün ev hayatından da bazı sahneler görmek mümkün. Oğlunun askere yazılmak istemesi ve eşi Mary'nin A.Lincoln'le tartışmalarını görüyoruz ve hepsinde Lincoln'ün ne kadar sabırlı ve soğukkanlı davrandığı gözler önüne seriliyor.







Daha çok bir belgesel tadında geçen filmde başrol oyuncusu Daniel Day Lewis'in eşsiz oyunculuğunu izliyoruz. Oyuncu bu performansıyla 2013 Altın Küre Ödüllerinde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

8/10






Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template