Latest Movie :

Les Miserables (Sefiller) 2012


Les Miserables, yaklaşık 30 senedir kapalı gişe oynanan müzikalin sinema uyarlamasıdır. Filmin başrollerini Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried paylaşırken Helena Bonham Carter ve Sacha Baron Cohen'de filmde rol alıyorlar.

Fransız Devrimi öncesi halkın sefalet içerisinde yaşadığı bir dönemde ekmek çalmaktan dolayı mahkum edilmiş Jean Valjean'ın (Hugh Jackman) 20 yıllık mahkumiyetinin ardından, mahkumlardan sorumlu Javert (Russell Crowe) tarafından serbest bırakılmasıyla başlıyor film. İş ve yemek bulmak için şehir şehir gezen Jean Valjean yediği suçlu damgasından insanlar tarafından dışlanır, iş verilmez. 


Bir papazın kendisine sahip çıkmasıyla birlikte Jean Valjean'ın hayatı değişir. Papazın iyi niyetini kötü kullanan Jean Valjean kilisenin gümüşlerini çalar ve kaçar ama polisler tarafından hemen yakalanır. Papaz ne olursa olsun Jean Valjean'a sahip çıkar ve onun hırsızlık yapmadığını, o gümüşleri kendisinin verdiğini söyleyerek Jean Valjean'ın serbest kalmasını sağlar. Çaldığı gümüşleri satarak şartlı tahliyeden kurtulmak için ismini değiştirir Jean Valjean. Artık Jean Valjean yoktur, saygıdeğer başkan Mösyö Madeleine vardır. Yeni bir hayata başlayan Valjean kasabasına görevli olarak gelen Javert yüzünden ikileme düşer. Kaçacak mıdır yoksa başkan rolüne devam mı edecektir...


Sadece Jean Valjean'ın hikayesi anlatılmıyor filmde. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Fantine (Anne Hathaway) kazandığı her kuruşu gayrimeşru çocuğu Cosette'e bakanlara yollar. Fabrikadaki diğer işçiler yüzünden işten kovulan Fantine para kazanmak başka bir yol bulmak zorundadır.


Ayrıca açlıktan kırılan halk krala karşı ayaklanmalara başlamıştır. Detaylı planlar kuran insanlar başarılı bir isyan için doğru zamanı beklemektedirler...


Victor Hugo'nun aynı adlı eserinden müzikale çevrilen ve o müzikalin sinemaya uyarlanmış hali Les Miserables. Yönetmenliğini Tom Hooper'ın yaptığı film izleyenleri hayran bırakacak cinsten. Ülkemizde 1 Mart 2013'te gösterime girecek. 150 dk olmasına rağmen her dakikasında filmin içinde olduğunuz bir film.

9.1/10

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CADDEDEKİ FİLMCİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Template